Πώς θα περιγράφαμε την πορεία της ομάδας μας - αν ήταν ένα ταξίδι;

2014 05 KOM5 poreia

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Συνειδητοποίησα πως γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον (μαμά-παιδί). Πράγματα που είναι σημαντικά για μένα είδα πως αναγνωρίζονται και από το παιδί μου.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ: Συνειδητοποίησα τις αξίες και τα πιστεύω που έχω περάσει στο παιδί μου και ελπίζω αυτό να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο.

ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Το μέλλον μας είναι τα παιδιά μας και είναι τα πρόσωπα που δίνουμε μεγάλη αξία. Για αυτό το λόγο το να τους συμπεριφερόμαστε με υπομονή, το να περνάμε χρόνο με τα παιδιά μας και να περιμένουμε την ανταπόκριση τους είναι το καλύτερα που μπορούμε να κάνουμε.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Μέσα από αυτές τις συναντήσεις βρήκα την δυνατότητα να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου και να συνειδητοποιήσω πως η οικογένεια είναι το παν. Ο χρόνος περνάει και πρέπει να αξιοποιούμε την κάθε στιγμή με τους ανθρώπους που αγαπάμε.

 


 

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Το γεγονός ότι έχασα την πρώτη συνάντηση με στεναχώρησε, όμως έμαθα από την υπόλοιπη ομάδα τι είχαν κάνει και προσπάθησα όσο μπορούσα να το δοκιμάσουμε με την κόρη μου για να μην έχουμε χάσει τίποτα.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Συνειδητοποίησα πως πρέπει να ενδιαφερόμαστε περισσότερο με τα παιδιά μας. Δεν πρέπει να νευριάζουμε με το θέμα των σχολικών υποχρεώσεων. Προσπαθώ πια να είμαι πιο υπομονετική.

ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Μου έμεινε η αίσθηση της σημασίας να κάνουμε πράγματα μαζί. Όπως να πηγαίνουμε στη θάλασσα οικογενειακά. Όμως επειδή ο μπαμπάς μας δουλεύει αρκετά αυτό είναι δύσκολο να το πετύχουμε.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Μέσα σε αυτές τις τέσσερις συναντήσεις άρχισα και δοκιμάζω πράγματα που δεν τα είχα ξαναδοκιμάσει. Όπως να είμαι πιο υπομονετική. Λόγω οικογενειακών προβλημάτων κάνω μια θεραπεία και πολλές φορές ξεσπάω πάνω στην κόρη μου που δεν φταίει σε τίποτα. Πιστεύω, πως με αυτά που έμαθα στις ομάδες αυτές θα καλυτερέψουμε τις ζωές μας. Γιατί συνειδητοποίησα πως πολλές φορές δίνουμε μεγάλες διαστάσεις σε πράγματα που πρέπει να λυθούν σε επίπεδο ενηλίκων χωρίς να το μεταδίδουμε στα παιδιά μας.

 


 

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Στην πρώτη συνάντηση δοκιμαστήκαμε στο κομμάτι του πόσο γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Πόσο καλά γνωρίζω τα παιδιά μου και πόσο αυτά εμένα.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Από την δεύτερη συνάντηση μου έμεινε η εικόνα του πως μας βλέπουν και μας αξιολογούν τα ίδια μας τα παιδιά και τι απαιτήσεις έχουν από εμάς.

ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Έμαθα την σημασία της λέξης οικογένεια και μοιράζομαι… Σημαντικές έννοιες για ένα καλό μέλλον.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Συνειδητοποίησα πως για μια καλή και ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή χρειάζεται να αλλάξω κάποιες «κακές» συνήθειες που τους ενοχλούν.

 


 

Στις συναντήσεις αυτές συνειδητοποίησα κατά πόσο καλά γνωρίζω το παιδί μου. Έμαθα και άκουσα πως θέλει το παιδί μου να του συμπεριφέρομαι. Συνειδητοποίησα πως πρέπει να περνάμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί σαν οικογένεια.

- ομάδα γονέων-παιδιών στην Κομοτηνή