2014-11-25 OMpXAN 01Σήμερα, μια έκπληξη περίμενε τη Μουσικοπαρέα: ένας μυστηριώδης κύριος είχε εισβάλλει στον χώρο και άφησε κάτι που θα μπορούσαν μόνο τα παιδιά να το βρουν. Οι εμψυχώτριες-μαέστροι της Μουσικοπαρέας -όσο και να έψαξαν- δυστυχώς δεν βρήκαν τίποτα… Αφού ψάξαμε παντού, μέσα στις μαξιλάρες, κάτω από τα χαλιά, τελικά, πίσω από την κόκκινη κουρτίνα ξεχώριζε κάτι πράσινο.

Ο πράσινος φάκελος έκρυβε μέσα του την ιστορία του Κυρίου Αλλιώς.

2014-11-25 OMpXAN 022014-11-25 OMpXAN 03

Όταν νιώθεις κοινός και βαρετός, καμιά φορά χρειάζεσαι βοήθεια για να αλλάξεις, να αποκτήσεις χρώμα, μορφή και όνομα. Και ποιος καλύτερος να σε βοηθήσει από μια Μουσικοπαρέα παιδιών! Αφού διαβάσαμε το γράμμα και ακούσαμε τα παράπονα και το αίτημά του Κυρίου Αλλιώς, αποφασίσαμε να προσφέρουμε βοήθεια σε αυτήν του την ανάγκη για αλλαγή.

 2014-11-25 OMpXAN 04

Χωριστήκαμε, λοιπόν, σε δυάδες και τριάδες αναλαμβάνοντας από ένα κομμάτι του κυρίου, ώστε να του δώσουμε ζωή και χρώμα. Τέλος, ενώσαμε τα κομμάτια για να δούμε την πλήρη και ολοκληρωμένη αλλαγή του.

Ω πώς μας άρεσε!

2014-11-25 OMpXAN 05Βάλαμε τη φαντασία μας να δουλέψει σκληρά γιατί θέλαμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Μοιραζόμασταν ιδέες μεταξύ μας, καθώς και τα συναισθήματα του Κυρίου Αλλιώς. Κι ας χωριστήκαμε τυχαία (τραβώντας χαρτάκι για το ποιο μέλος του σώματος θα αναλάβουμε να κατασκευάσουμε). Ούτε ένα παράπονο δεν ακούστηκε, αφού μας είχε απορροφήσει τόσο πολύ η κατασκευή. Είχαμε κι εμείς ένα αίτημα προς τους μαέστρους μας και δεν μας το αρνήθηκαν: να βγάλουμε ένα “σέλφι” (στη σημερινή γλώσσα, μια φωτογραφία του εαυτού μας) με το ταίρι μας και όλοι μαζί στο τέλος με τον Κύριο Αλλιώς. Η μόνη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ μας ήταν ως προς το φύλο. Η κοινή μας απόφαση ήταν να γίνει αγοροκόριτσο, μιας και τα μισά του μαλλιά είναι κοντά και τα άλλα μισά μακριά.

Οι Μαέστροι μας είχαν βέβαια τις επιφυλάξεις τους για τον τυχαίο χωρισμό μας. Θα καταφέρναμε να έρθουμε πιο κοντά και να συνεργαστούμε μεταξύ μας, παρόλο που δεν γνωριζόμασταν μεταξύ μας μέχρι πριν λίγες βδομάδες;  Μπορείτε να μαντέψετε την έκπληξη που τους περίμενε σήμερα; Η Μουσικοπαρέα μας έδωσε την απάντηση: καταφέραμε να έρθουμε τόσο κοντά που παίξαμε μαζί κι από μόνοι μας ένα παιχνίδι εμπιστοσύνης (αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο να με πιάσεις).

- Τουλίν, Αμαλία, Εμρέ, Σοφία, Εντίς, Αγγελική, Ναζ, Ευαγγελία, Εμρέ

(η Μουσιοπαρέα παιδιών των ΔΕΝ στην Ξάνθη)