Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ο κύριος Αλλιώς. Ήταν ίδιος με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους. Είχε τα ίδια χέρια, τα ιδία δόντια, τα ίδια μαλλιά και τα ίδια ρούχα με όλους.

Ήθελε να είναι όλα διαφορετικά, γιατί είχε βαρεθεί να είναι όλα ίδια. Ήθελα χρωματιστά μαλλιά, και να είναι αλλιώς το σπίτι του. Ήθελε παρέα. Έτσι, μια μέρα ζήτησε βοήθεια από την Μουσικοπαρέα για να γίνει διαφορετικός. Ήθελε να του φτιάξουν έναν διαφορετικό κόσμο.

2014-12-16 OMpXAN 01

Σε αυτόν τον κόσμο κάθε σπίτι είχε διαφορετικό χρώμα και κάθε δέντρο άλλα φύλλα, άλλα χρώματα και άλλους καρπούς, όπως το μυρωδάτο λουλουδένιο δέντρο, το πολύχρωμο δέντρο, το φανταστικό δέντρο και πολλά άλλα. Είχε επίσης τέρατα που αρέσουν στον κύριο Αλλιός, παλάτια με πριγκίπισσες για να κυβερνάνε τον κόσμο, ένα τεράστιο κεφάλι με μικρό σώμα, πίτσες απ όλα για να τρώει, πολύχρωμα πουλιά και παλάμες με μπαστούνια και καπέλα που κάνουν μαγικά «άμπρα κατάμπρα»

Σε αυτόν τον κόσμο οι άνθρωποι και τα πλάσματα ζούσαν ωραία, παίζανε και ήταν ευτυχισμένοι όλοι μαζί.

Ήταν χαρούμενοι που όλοι ήταν διαφορετικοί, γιατί δεν ήταν ίδιοι ώστε να βαριούνται. Ένας κόσμος διαφορετικός από τους άλλους. Είχε ευτυχία και χαρά.

2014-12-16 OMpXAN 03

Μια χώρα παράξενη, που γύρω της πετούσαν καρδούλες και λουλούδια. Εδώ, το αγαπημένο παιχνίδι των κατοίκων λέγεται «ΧΑΡΑ» και όταν βραδιάζει, οι νεράιδες λένε «όνειρα γλυκά» και σκορπάνε τον ύπνο με έναν ψίθυρο.

Ο κύριος Αλλιός τώρα νιώθει χαρούμενος, επειδή η Μουσικοπαρέα του έδωσε όρεξη, χαρά και ελπίδα.

2014-12-16 OMpXAN 02

- παραμύθι της "Μουσικοπαρέας" παιδιών του ΔΕΝτόπου της Ξάνθης