Οι μαθητές/τριες βιώνουν το σταυροδρόμι μεταξύ λυκείου και πανεπιστημίου -το πέρασμα απ' την εφηβική στη νέα ενήλικη φάση ζωής- με διαφορετικό τρόπο. Στην πρώτη φάση της δράσης "Ταξιδεύοντας...ανοίγουμε νέους ορίζοντες" δημιουργήσαμε έναν χώρο όπου 36 μαθητές/τριες από διαφορετικούς τόπους της Θράκης μοιράστηκαν κι επεξεργάστηκαν σκέψεις, συναισθήματα, προβληματισμούς και όνειρα, τόσο ως άτομα όσο κι ως μέλη ομάδας.

Το νησί της γνωριμίας (1η συνάντηση)

Σκοπός να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να γνωριστούν τα παλιά με τα καινούρια μέλη και να αποτυπώσουν τις επιθυμίες, τα όνειρα, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους.

... πριν ...                                         ... ανησυχίες ...                     ... μετά ...

1a-prin1b-anisixies1c-meta

Τελικά, ποιος είμαι; (2η συνάντηση)

Σκοπός αρχικά, να μοιραστούμε εμπειρίες από την ανασκόπηση μέσα από πολλαπλές χειμερινές και θερινές δράσεις του ΔΕΝ. Ποια η εξέλιξη μου τώρα που μεγάλωσα; Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στην ομάδα πυρήνα των ΔΕΝ και στα καινούρια μέλη που έρχονται για πρώτη φορά; Στη συνέχεια σκοπός να αναρωτηθούμε: τελικά, ποιος είμαι; Πώς το παρελθόν μου ορίζει το παρόν μου και τις επιλογές μου για το μέλλον;

... ποιος είμαι, άραγε ...

2a-poiosEimai

2b-poiosEimai

Τι παίρνω στη βαλίτσα μου; (3η συνάντηση)

3-valitsesΣκοπός να προετοιμάσει τους νέους κατάλληλα προκειμένου να αξιοποιήσουν όσο δυνατόν καλύτερα αυτή την ευκαιρία που τους δίνεται.

Αν η σχολή που επέλεξα να σπουδάσω ήταν άνθρωπος τι χαρακτηριστικά θα είχε;

Αφού διαμορφώσαμε τους ανθρώπους μας, φορτώσαμε τις βαλίτσες μας με προσδοκίες και ερωτήματα και είμαστε έτοιμοι να επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για το Ταξίδι στο Μέλλον!

 

... έτοιμες οι βαλίτσες για το Ταξίδι στο Μέλλον!