ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΣΗΣ

... οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε με "το σπίτι" μας οδήγησαν σε καινούργια μονοπάτια… πιο κοντά στην φύση, στην παραλία και στην θάλασσα. Ο καινούργιος δρόμος αποδείχτηκε πιο δημιουργικός και πιο αποτελεσματικός και μας έδωσε έμπνευση για καινούργιες δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τα δώρα της φύσης. Έτσι συνειδητοποιήσαμε καλύτερα το φυσικό περιβάλλον της Μέσης και ατυό που προσφέρει. Μάθαμε - διδαχτήκαμε - ότι η φύση και τα παιδιά μας καθοδηγούν από μονά τους. Έτσι οριοθετήσαμε "το σπίτι μας" ως το ευρύτερο περιβάλλων. Το γεγονός αυτό μας έκανε πιο δημιουργικούς, αφήνοντας την σκέψη μας ελεύθερη να εκφραστεί. Και να συνεχίσει να βούτα στις ανάγκες, στα θέλω και στη φαντασία των παιδιών.

mesi3kastro1mesi3kastro3mesi3musInstmesi3grp

mesi3kastro2

ΣΤΟ ΝΕΣΤΟ

thDEN12wk3 paidia... η εβδομάδα πήγε πολύ καλά. Φαίνεται πως η συνεργασία μεταξύ των εμψυχωτών αναπτύχθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε η συνεννόηση γινόταν με τα βλέμματα μας. Και στο βαθμό ευχαρίστησης αλλά και στο βαθμό των δυσκολιών που αντιμετωπίζαμε. Με το πέρασμα των εβδομάδων καταλάβαμε καλύτερα την εμβάθυνση των σχέσεων και των συναισθημάτων που βιώνουμε. Όσον αφορά τις ομάδες, παρατηρήσαμε τη διαφορά ανάμεσα στις δικές μας και αυτές που ήρθαν για πρώτη φορά. Αυτή είναι μια παρατήρηση που δεν την είχαμε πέρυσι.

thDEN12wk3 proefivoi... από οργανωτικής άποψης, η βδομάδα ήταν άψογη, γιατί ακολουθήσαμε το σκεπτικό της προηγούμενης βδομάδας μιας και λειτούργησε καλά. Στην ομάδα προεφήβων που έχουμε την ευθύνη υπάρχει ένα πρότζεκτ που δουλεύεται και ελπίζουμε την άλλα φορα να ολοκληρωθεί. Όσον αφορά τώρα τα παιδιά από τα περιφερειακά νιώσαμε την ανάγκη των παιδιών και τα αγκαλιάσαμε, ακούσαμε τα παράπονα αλλά και τα ευχαριστώ τους. Πήραμε δώρα υλικά αλλά κυρίως συναισθηματικά. Νιώσαμε ευχαρίστηση με τους εαυτούς μας που δώσαμε στα παιδιά χώρο ώστε να εκφραστούν και να νιώσουν αποδοχή.

thDEN12wk3 efivoi... και η ιστορία συνεχίζεται. Οι πηλάνθρωποι με τις νέες τους ανακαλύψεις και με την βοήθεια του φυλαχτού τους, που τους έδειξε το όραμα ενός μονοπατιού, αποφάσισαν να πορευτούν. Γεννήθηκαν όμως νέες ανάγκες πιο πολύπλοκες και σύμπλοκες για να οδηγήσουν την φυλή με ασφάλεια στον στόχο της. Κάλεσαν τους σοφούς εαυτούς τους και συζήτησαν για την ευθύνη που έχει ο καθένας ξεχωριστά, τα όρια, τους κανόνες που χρειάζεται να ακολουθήσει, να ακολουθήσουν έτσι ώστε ο προορισμός τους να είναι δημιουργικός και ευχάριστος...