Πάμε στο μέλλον; Κι αν το μέλλον είναι πολύ μέλλον; Μια παρέα αναρωτιέται, και μάλλον έχει δίκιο να προβληματίζεται. Μόλις παίρνουν την απόφαση, ξεκινάει “η περιπέτεια του μέλλοντος”. Μια ζάρα στο χωροχρόνο φέρνει το απρόσμενο. Ακολουθήστε τους...αν τολμάτε!


Μία ιστορία που φέρνει δύο σπιτικά αντιμέτωπα με φαινομενικά ανυπέρβλητα κοινωνικά διλήμματα - κι ένα  γίγαντα του Νέστου με ζητήματα καρδιάς. Πώς θα βρεθεί η άκρη του νήματος; Η μόνη που μοιάζει ήρεμη είναι μια γιαγιά, αλλά αυτή κοιμάται ενώ εκτυλίσσετε "το μπέρδεμα" - ένα κυριολεκτικό δράμα!


Η κόρη της οικογένειας Ματσούκα έχει πολλές επιθυμίες, αλλά συγχρόνως πολλούς περιορισμούς να αντιμετωπίσει. Οι πιέσεις συσσωρεύονται τόσο που κινδυνεύει κι ο ίδιος ο μπερντές! Θα καταφέρει ο Θείος Μπανάνας να φέρει απ' το εξωτερικό έναν διαφορετικό αέρα στις "οικογενειακές υποθέσεις" Ματσούκα;


Έξι αδερφές -η καθεμιά με τα χαρίσματά της- ζούνε σ' ένα παλάτι δίπλα στο ποταμό Νέστο. Σπάνια βγαίνουν, μα όταν τολμούν να πάνε βαθιά στο δάσος τις περιμένει μεγάλη δοκιμασία. "Η μουριά" έχει πλούσια δώρα να προσφέρει, αλλά μόνο αν καταφέρουν να γιατρέψουν ένα πολύ πονεμένο και φοβισμένο παλικάρι.


 

Αλλά έχει ο καιρός γυρίσαμτα, και "μετά από κάποια χρόνια"...όλα μοιάζουν λίγο διαφορετικά!