avlaiaNewn

Τον Φεβρουάριο 2014 τα ΔΕΝ ανέπτυξαν δράση με τίτλο "Διαπολιτισμικός Πολυχώρος Έκφρασης για Νέες και Νέους στην Αυλαία" στον ΔΕΝτόπο τηςΚομοτηνής.

2014-02-22 Avlaia Newn

 

Απόσπασμα απ' το ημερολόγιο των εμψυχωτών

"Οι νέοι -στο θέμα του πάρτι και της διοργάνωσης του- ανέλαβαν δράση και πρωτοβουλίες όπως η προετοιμασία διαδικτυακής σελίδας που διαφήμιζε το πάρτι, την προετοιμασία και μεταφορά δικού τους μουσικού υλικού και εξοπλισμού. Διασκέδασαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους καθώς πολλοί ήταν απλά συμμαθητές/τριες και δεν είχαν επαφές εκτός μαθημάτων. Ο χορός και η μουσική τους έφεραν κοντά τόσο πολύ μάλιστα που δεν θέλανε να αποχωρήσουν όταν τους είπαμε ότι ήρθε η ώρα να τελειώσουμε την εκδήλωση.

Η πίεση που νιώθουν έφηβοι -δίπλα στην πίεση σε σχέση με τα μαθήματα και το φορτωμένο τους πρόγραμμα- συχνά δημιουργείται σε σχέση  με βιώματα όταν δεν τους προσφέρεται χώρος και χρόνος για επαφή με άλλους νέους και νέες. Νιώσαμε χαρούμενοι που τους προσφέραμε μια τέτοια ευκαιρία. Βλέποντας όλη την πορεία των τελευταίων βδομάδων νιώθουμε ότι σπείραμε σπόρους που θα μπορούσαν να καρποφορήσουν πολύ όμορφα πράγματα στην πορεία της δράσης του Πολυχώρου μας. Η απρόσμενη αποκοπή αυτής της πορείας (το κλείσιμο του χώρου της Αυλαίας) δεν μας κάνει να το βάλουμε κάτω. Γνωρίσαμε αξιόλογους εκπαιδευτικούς πολύ πρόθυμους για συνεργασία αλλά και μια ομάδα νέων μαθητών και μαθητριών για τους οποίους ήδη αναζητούμε δημιουργικούς τρόπους εμπλοκής και συμμετοχής τους στην επόμενη δράση των Δημιουργικών Εργαστηρίων Νέων."