2015-12 OMnKOM 03Tα μικρά μας παιδάκια!!!
πόσο γλυκά... μα πόσο γλυκά!!!
πρέπει να τους δείτε από κοντά
διότι τα λόγια δεν φτάνουν πια...

Μπορεί να είναι μικρά,
αλλά θέλουν να μάθουν τόσα πολλά,
κι εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε
με κάθε τρόπο να ανταποκριθούμε.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ

Μια φορά και πριν λίγο καιρό, ακούστηκαν κάτι μικρές φωνούλες από ένα μέρος  που δεν ήταν και πολύ μακριά από μας, και λεγόταν Κονήμοτη. Ήταν κάτι τοσοδούλικα γλυκά πλασματάκια, που η περιέργεια να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο τους οδήγησε στο μαγικό μας σπίτι Ν.Ε.Δ.

19 χορευτικές αγκαλίτσες ξεκίνησαν την εξερεύνηση τους στο Ν.Ε.Δ. γεμίζοντας κάθε βδομάδα όλο γέλια και φωνές το σπιτικό μας. Άρχισαν σιγά-σιγά, μαζί με τα ζαβολιάρικα ξωτικά του σπιτιού, να ψάχνουν και να προσπαθούν να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που θέλουν, τι τους αρέσει να κάνουν σε εκείνο το σπίτι και τι καινούρια πράγματα μπορούν να δημιουργήσουν, να φτιάξουν και πως μπορούν να διασκεδάζουν και να παίζουν όλοι μαζί.

Αυτό όμως δεν ήταν και τόσο εύκολο να γίνει με τόσες αγκαλίτσες - γι αυτό αποφάσισαν να το συζητήσουν μεταξύ τους και να βγάλουν δικούς τους κανόνες προφορικά και μετά σιγά-σιγά να το ολοκληρώσουν και γραπτά για να μπορούν να παίζουν και ναι είναι όλοι ευχαριστημένοι.2015-12 OMnKOM 01

Ο χορός και το παιχνίδι ήταν κάτι που τους άρεσε πολύ και τους έφερνε κοντά μπαίνοντας στο πνεύμα της ομαδικότητας. Μια μέρα, με τη βοήθεια των ζαβολιάρικων ξωτικών, θέλησαν να φτιάξουν το δικό τους καινούριο χάρτινο φιλαράκι. Αυτό το φιλαράκι όμως είχε κάτι μαγικό, κάθε φορά που έρχονταν οι χορευτικές αγκαλίτσες στο σπίτι ζωντάνευε, και τους άφηνε να παίζουν μαζί του, να του κολλάνε πράγματα και να ανακαλύπτουν μαζί τα διάφορα χαρακτηριστικά τους.

2015-12 OMnKOM 02Μετά από κάποιες εβδομάδες, το χάρτινο φιλαράκι ζήτησε από τις αγκαλίτσες να του επιτρέψουν να ταξιδέψει και σε άλλα μέρη, για να εξερευνήσει και να ανακαλύψει καινούρια πράγματα. Τα μικρά μας πλασματάκια, αν και στεναχωρήθηκαν, το άφησαν να πάει, και αυτό τους υποσχέθηκε πως σύντομα θα ξαναγυρνούσε με πολλές ιστορίες από τις περιπέτειες του και για να είναι πάλι όλοι μαζί...

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

...από την ομάδα (μικρών!) παιδιών του ΔΕΝτόπου στην Κομοτηνή...