ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

2016-01OMpKbΜια φορά και έναν καιρό, ζούσε μια οικογένεια με ένα παιδάκι. Μια μέρα αυτό το παιδάκι χάθηκε, και βρήκε ένα σπίτι σε ένα δάσος όπου ήταν φτιαγμένο από κέικ και σοκολάτα και μοσχοβολούσε τέλεια. Έτσι λοιπόν πλησίασε το σπίτι, χτύπησε την πόρτα και ταυτόχρονα αφού ήταν πεινασμένο, άρχισε να τρώει το σπίτι. Μέχρι να ανοίξει η πόρτα το κοριτσάκι έφαγε όλο το σπίτι, ακόμα και τις καρέκλες και τις κουρτίνες.

Έφαγε τα πάντα. Εδώ όμως ζούσε μια μάγισσα. Έκανε πως ήταν καλή αλλά στην πραγματικότητα ήταν κακιά. Στεναχωρήθηκε όμως πολύ που δεν είχε πλέον σπίτι και σκέφτηκε να μεταμορφώσει το κοριτσάκι σε σπίτι .

Τη μάγεψε τελικά και έτσι φτιάχτηκε ένα σπίτι ξύλινο, το ο ποίο καθώς περπατούσε μπορούσε να παίρνει ξύλα από το δάσος και να φτιάχνει καινούργια δωμάτια και να μεγαλώνει .

Όμως δεν έφτανε μόνο αυτό. Είχε μάτια, στόμα, μύτη, και αυτιά. Μπορούσε να μιλάε, να ακούει και να πιάνει πράγματα. Μπορούσε μέχρι και να τρέξει. Όμως το κοριτσάκι ήταν πολύ λυπημένο και δεν ήθελε άλλο να έχει εμφάνιση σπιτιού.

Το κοριτσάκι στεναχωρήθηκε που έφαγε το σπίτι και που ήταν τόσο λυπημένη η μάγισσα χωρίς σπίτι. Γι αυτό την άφησε να ζήσει μέσα στα δωμάτια. Η μάγισσα συγκινήθηκε παρά πολύ με την καλοσύνη του κοριτσιού και μετάνιωσε που την μεταμόρφωσε σε σπίτι.

Έτσι λοιπόν η μάγισσα πήγε και μάζεψε πολλά λουλούδια, όμως ήταν μαγεμένα και μόλις το κοριτσάκι τα ακούμπησε πήρε ξανά την αρχική της μορφή.

Στο τέλος το κοριτσάκι -για να ευχαριστήσει την μάγισσα- την πήρε στο χωριό μαζί της κοντά στην οικογένεια της και η μάγισσα έφτιαξε ξανά το σπίτι της διπλά στο κοριτσάκι για να μπορούν να κάνουν παρέα όποτε θέλουν.

Και έτσι ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί.… καλύτερα!

 2016-01OMpKa

...από την ομάδα παιδιών του ΔΕΝτόπου στην Κομοτηνή...