Μα πώς, μα πώς, το Μαγεμένο παραμύθι μας έγινε εντελώς… αλλιώς και υποθετικώς.
Είδαμε βιντεάκια μικρά και καλά, αυτό που μας άρεσε περισσότερο
το προσαρμόσαμε με το παραμύθι μας τελικά.

2016-03OMpKb

Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε τα πρόσωπα του παραμυθιού που μας εμπνέουν όλο αυτό τον καιρό… να έχουν συνήθειες άλλες…. πέρα από το φανταστικό, σε αυτόν τον κόσμο, τον πιο «ηλεκτρονικό»

«ΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ… ΑΛΛΙΩΣ»

Τι θα γινόταν άραγε εάν στο γνωστό μας παραμύθι γίνονταν μερικές προσθήκες; Αν σε αυτό συμμετείχε η τεχνολογία περισσότερο απ' ότι πρέπει και πέρα από τα όρια; Αν στο μαγεμένο δάσος υπήρχαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα; Θα ήταν άραγε ίδιο ή θα άλλαζε ολόκληρη η πλοκή και το νόημα αυτής της ιστορίας;

2016-03OMpKa

Τα παιδιά της ομάδας έδωσαν την δική τους ματιά,
και είναι στου αναγνώστη την κρίση τελικά
αν τα αποτελέσματα είναι χαρωπά
ή απολύτως καταστροφικά.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: ΤΑΜΠΛΕΤ
Αν υποθέσουμε λοιπόν πως το κοριτσάκι είχε ταμπλετ, αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα χανόταν,  και έτσι , δεν θα  πήγαινε  ποτέ στο μαγεμένο δασός, δεν θα  γνώριζε ούτε την μάγισσα ούτε και τα ζωάκια και ούτε  θα έκανε φίλους. Δεν θα  ήξερε πως είναι ο κόσμος στην φύση, ούτε πώς να παίζει μαζί με άλλους. 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Η ΜΑΓΙΣΣΑ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: PLAY STATION
Κάπως έτσι θα ήταν τα πράγματα και με την μάγισσα ένα είχε play station. Δεν θα  καταλάβαινε πως το κοριτσάκι είχε βρεθεί σπίτι της πεινασμένο και έτρωγε τους τοίχους και τα έπιπλα. Τόσο πολύ θα είχε χαλάσει το μυαλό της. Επίσης δεν θα ήταν καλή στα μάγια, αφού δεν θα ήξερε ούτε ποια λουλούδια να μαζέψει, ούτε πού φυτρώνουν, μα ούτε πώς να τα μαγέψει. Δεν θα γινόταν φίλη με το κοριτσάκι με αποτέλεσμα να μείνει για πάντα χωρίς σπίτι και φίλους. 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: ΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Εάν, τώρα, παρόλα αυτά το παραμύθι κατάφερνε να φτάσει  στο σημείο που η μάγισσα μεταμόρφωσε το κοριτσάκι σε σπίτι, πάλι θα δημιουργούνταν προβλήματα, αφού μέσα στο σπίτι αυτό θα υπήρχε μια τεράστια τηλεόραση 42΄τουλάχιστον, με 3D και home cinema. Κατά συνέπεια, το σπίτι θα ήταν όλη μέρα απασχολημένο βλέποντας σειρές και ταινές, που δεν θα του έμενε χρόνος για να περπατήσει στο δάσος, να βρει ξύλα και να φτιάξει καινούρια δωμάτια. Αυτό θα σήμαινε πως η μάγισσα θεν θα μπορούσε ποτέ να φιλοξενηθεί ώστε να μαλακώσει η καρδιά της. Έτσι, το κοριτσάκι θα έμενε εγκλωβισμένο για πολλούς αιώνες σε αυτή τη μορφή. 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΕΣ: ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Η σκέψη μας όμως πήγε και στο δάσος με τους κατοίκους του. Όλα εκείνα τα ζωάκια που ζουν και διασκεδάζουν ανάμεσα στα δέντρα, τα λουλούδια, τα χορταράκια και τα τρεχούμενα δροσερά νερά. Αν λοιπόν όλα μα όλα, μικρά και μεγάλα κρατούσαν στα χέρια τους από ένα κινητό; Αν συνέβαινε αυτό, κανένα ζωάκι  δεν θα  παρακολουθούσε τίποτα από όλα αυτά τα γεγονότα. Δεν  θα επικοινωνούσαν, ούτε θα  έκαναν παρέα μεταξύ τους. Αν τύχαινε να πάει  κάποιος στο δασός, δεν θα έβλεπε κανένα ζωάκι. Θα άκουγε μόνο μουσική από το κινητό και όχι ήχους του δάσους. Στο τέλος τα ζωάκια μπορεί να πάθαιναν κατάθλιψη από την ηχορύπανση γιατί δεν το αντέχει η φύση τους. 

Κάπου εδώ τελειώνει αυτή η ιστορία…  αν και έχει ακουστεί πως κάποια στιγμή η μάγισσα, η οποία κανένας ποτέ δεν έμαθε αν τελικά ήταν καλή ή κακιά, άρχισε να στέλνει σε όλους αρχεία με ιούς, με αποτέλεσμα να χαλάσουν όλα τα ηλεκτρονικά που υπήρχαν στο δάσος και να επανέλθει η ισορροπία και η γαλήνη.

Αν αυτό ήταν σωστό ή όχι, δεν έχει ξεκαθαριστεί.
Τροφή για σκέψη η κάθε επιπλοκή
Μα ζήσαμε εμείς καλά σκεπτόμενοι πολύ
Να μην μπορέσει το μυαλό να αποσυρθεί*…

* “Όταν διαβάζουμε σκεπτόμαστε εικόνες και αυτό κάνει το μυαλό μας να ταξιδεύει, ενώ όταν παίζουμε πολλά ηλεκτρονικά το μυαλό μας κάποια στιγμή θα αποσυρθεί.” Τα λόγια ενός κοριτσιού από την ομάδα.

...κι αφού ολοκληρώσαμε το κοινό μας δημιουργικό έργο...

2016-03OMpKc

Μην ξεχάσετε να δείτε και την νέα σελίδα που πρόσθεσε η ομάδα στο Μαγικό Βιβλίο!

...από την ομάδα παιδιών του ΔΕΝτόπου στην Κομοτηνή...