OMX3portaΤι είναι να είσαι μέλος μιας ομάδας; Είσαι ένα μέλος από ένα σύνολο το οποίο μάχεται για ένα σκοπό. Ακόμη και στα ζώα  στην φύση συναντάται αυτό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα μυρμήγκια τα οποία χτίζουν απίστευτες κατασκευές κάτω από την γη, με οργάνωση και συνεργασία. Κάθε μυρμήγκι μόνο του δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Έτσι και 'μεις σαν δίκτυο συνεργατών μοιάζουμε στα μυρμήγκια. Προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε, να οργανωνόμαστε για να είμαστε πιο χρήσιμοι, πρώτων ως προς τους εαυτούς μας και δεύτερον ως προς την κοινωνία. Η οικειότητα, το μοίρασμα και οι μη ανταγωνιστικές συνθήκες είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του εργαστηρίου.

Ο στόχος του εργαστηρίου είναι η αρμονική ένταξη παιδιών και νέων στην πολυπολιτισμική κοινωνία που ζούμε σήμερα. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα πως όσο διαφορετικοί και αν είμαστε ο καθένας μας (όπως ακριβώς συμβαίνει και στο δίκτυο συνεργατών) όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε παλάτια. Έχοντας ως θεμέλιο αυτή την αρχή, δουλεύουμε καθημερινά μαζί με τα παιδιά και τους νέους τις ανάγκες που προκύπτουν στην κοινωνία και στον μικρόκοσμο του καθενός.

- Σεβάλ Οσμάν Ογλού (Ψυχολόγος), Ελένη Αγγελίδου (Κοινωνική Λετουργός)