Δημιουργικότητα

CreativityFlowΗ δημιουργικότητα είναι η πεμπτουσία των χαρακτηριστικών των ανθρώπων. Όταν συνδυαστεί με την ικανότητά μας να καταγράφουμε και να αξιοποιούμε συσσωρευμένη γνώση, μας κάνει το ύψιστης κατηγορίας είδος πάνω στον πλανήτη. Οι άνθρωποι διαμέσου της ιστορίας έχουν οραματιστεί το περιβάλλον τους με νέους και διδακτικούς τρόπους, παράγοντας ιδέες, εφευρέσεις και έργα τέχνης που έχουν αλλάξει επαναστατικά τη ζωή και έχουν προσθέσει στην κατανόηση του πλανήτη μας και της θέσης του στο σύμπαν.

Δύο ομιλίες του Κεν Ρόμπινσον γύρω απ' τη δημιουργικότητα και την εκπαίδευση:

Ο Σερ Κεν Ρόμπινσον κάνει μια διασκεδαστική και έντονα συγκινητική πρόταση για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να γαλουχεί (αντί να υπονομεύει) τη δημιουργικότητα.

Σε αυτήν την καυστική και συγχρόνως διασκεδαστική ομιλία,ο Σερ Κεν Ρόμπινσον, συνεχίζοντας την απίθανη ομιλία που έδωσε στο TED το 2006, συνηγορεί υπέρ της δραστικής αλλαγής που πρέπει να γίνει από τα σχολεία που παρέχουν τυποποιημένη μάθηση σε αυτά που κάνουν εξατομικευμένη διδασκαλία, δημιουργώντας τις συνθήκες όπου μπορούν να ευδοκιμήσουν τα ταλέντα των παιδιών.

> για να δείτε τα βίντεο με Ελληνικούς υπότιλους εδώ & εδώ