2013 01 30 pxt kryosPlanitisΟ Κρύος Πλανήτης

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ήταν ένας πλανήτηςπάρα πολύ κρύος. Σε αυτόν δεν έμεναν πολλοί άνθρωποι. Όλοι έφευγαν επειδή δεν άντεχαν το κρύο. Γύρω απ' αυτόν τον πλανήτη, υπήρχαν πολλά φεγγάρια και αστέρια χρωματιστά που έπαιζαν μεταξύ τους. Ο κρύος πλανήτης ζήλευε τα φεγγάρια και τα αστέρια που ήταν όλοι φίλοι, και αυτός ήταν ολομόναχος. Έτσι, αποφάσισε να ζητήσει από τον ήλιο να το ζεστάνει για να γυρίσουν πίσω οι άνθρωποι και να μην νιώθει μόνος. Μετά από αυτό ο ήλιος τον βοήθησε και όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη γύρισαν πίσω και έζησαν ευτυχισμένοι.

Ο χρωματιστός πλανήτης

2013 01 30 pxt xan xrwmatistosPlanitis

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ήταν ένας πολύχρωμος πλανήτης που είχε σχήμα αυγού. Οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί είχαν πολλά χρώματα. Σε αυτόν τον πλανήτη κάθε μέρα έβγαιναν πολλά ουράνια τόξα. Ακόμα και τα αστέρια που ήταν γύρω του ήταν χρωματιστά. Κάποιο χρωματιστό πρωινό, ένας μεγάλος πλανήτης εμφανίστηκε μπροστά στον πολύχρωμο πλανήτη, κι η σκιά του έκρυψε όλα τα χρώματα κι ο πλανήτης ήταν τώρα γκρι. Οι άνθρωποι δεν ήταν πια χαρούμενοι αλλά στεναχωρημένοι, και τα ουράνια τόξα σταμάτησαν να βγαίνουν, και πολλές καταιγίδες ήρθαν στον πλανήτη. Έτσι, τα παιδιά δεν μπορούσαν να παίξουν. Από τις πολλές καταιγίδες όμως, εμφανίστηκε το πιο μεγάλο ουράνιο τόξο που είχε βγει ποτέ και έδιωξε τον μεγάλο πλανήτη, και τα χρώματα επέστρεψαν όλα στον πλανήτη - όπως πριν. Και έτσι, όλοι ήταν και πάλι χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι. Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

2013 02 pxt kom rainbowPlanetsΤο ουράνιο τόξο κι οι τρεις πλανήτες

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ζούσε ένα ουράνιο τόξο που ήταν μόνο του. Έτσι μια μέρα πήγε να βρει φίλους και βρήκε τρεις τρελούς πλανήτες που ήταν και αυτοί μόνοι τους και μετά ενώθηκαν και έγιναν φίλοι. Πήγαν στο χωριό των πλανητών για να παίξουν κρυφτό. Εκεί βρήκαν οκτώ αστέρια και έπαιξαν κυνηγητό. Και όλοι μαζί έγιναν αχώριστοι φίλοι και κανένας πια δεν ήταν μόνος. Μετά πέταξαν όλοι μαζί στον ουρανό και πήδηξαν πάνω στα σύννεφα και έκαναν τραμπάλα.

 

 

 

> τα "Παραμυθοχοροτράγουδα" είναι ένα απ' τα τέσσερα ΔΕΝτοπία που φιλοξενούν ομάδες παιδιών από τον Οκτώβριο 2012. Επισκεφτείτε το δίκτυο νέων ΔΕΝ για να γνωρίσετε από κοντά τις ομάδες παιδιών, και να δείτε τα δημιουργικά τους έργα!