Θερινά ΔΕΝ 2015

~~~ 30 Ιουλίου - 22 Αυγούστου ~~~

therina15fyl

Δείτε το φυλλάδιο της δράσης!

... τα Θερινά ΔΕΝ 2015 με μια ματιά

Στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας "Εκπαίδευση για τα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη”, τα "Δημιουργικά Εργαστήρια Νέων"  - που λειτουργούν ως δράση των KEΣΠEM στους Ν. Ξάνθης και Ν. Ροδόπης -   υλοποιούν τη δράση: "Θερινά ΔΕΝ”. Στη νέα φάση του προγράμματος 2010-2015 ένας απ' τους σκοπούς της δράσης των ΔΕΝ είναι να προσφέρει στους νέους την ευκαιρία να βρεθούν πιο κοντά στην φύση, αξιοποιώντας δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο το καλοκαίρι.

Οι ημερήσιες κατασκηνώσεις διοργανώνονται στη Γαλάνη, (Δ. Τοπείρου) δίπλα στο Νέστο, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλάνης. Προσφέρουν έναν χώρο γνωριμίας και ανάπτυξης από κοινού δραστηριότητας στη φύση - σε νέους όλων των ηλικιών, κι απ' όλο το κοινωνικό πεδίο που πλαισιώνει τη δράση των ΔΕΝ.

Οι δραστηριότητες που αναπτύσσουμε με τις ομάδες νέων οργανώνονται σε εργαστήρια, γύρω από τη γνωριμία με μία σειρά εκφραστικών μέσων: βίντεο, φωτογραφία,  ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, μουσική με αυτοσχέδια όργανα, αφήγηση παραμυθιού. Ενθαρρύνουν την εξερεύνηση του φυσικού περιβάλλοντος δίπλα στο ποτάμι. Οι νέοι έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες ατομικής δημιουργικής έκφρασης, συνεργασίας και διαπολιτισμικής συνύπαρξης.

Τα εργαστήρια λειτουργούν καθημερινά - από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.  Οι νέοι μετακινούνται με λεωφορείο από τον τόπο κατοικίας τους προς και από το χώρο της δράσης στη Γαλάνη - με τη συνοδεία εμψυχωτών.

Α Περίοδος: Πέμπτη 30 Ιουλίου - Σάββατο 1 Αυγούστου
Β Περίοδος: Δευτέρα 3 - Τετάρτη 5 Αυγούστου
Γ Περίοδος: Δευτέρα 17 - Τετάρτη 19 Αυγούστου
Δ Περίοδος: Πέμπτη 20 - Σάββατο 22 Αυγούστου

Φέτος για δεύτερη φορά, μέρος της θερινής δράσης των ΔΕΝ φιλοξενείται στη μαθητική κατασκήνωση “Τα Αρχαία Άβδηρα”. Παιδιά και έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή κοινότητα, να συνδιαμορφώσουν δραστηριότητες και εργαστήρια εμψύχωσης συνοδευόμενοι από εμψυχωτές, και να καλλιεργήσουν τη μεταξύ τους φιλία. Στο κλείσιμο της δράσης, καλούμε τους γονείς σε μια ημέρα γιορτής όπου οι νέοι θα παρουσιάσουν τα δημιουργικά έργα τους.

Σάββατο 8 - Πέμπτη 13 Αυγούστου: Κατασκήνωση παιδιών & εφήβων
Παρασκευή 14 Αυγούστου: Η ΔΕΝκοινότητα γιορτάζει! Μαζί με τους νέους της κατασκήνωσης, οι εμψυχωτές των θερινών ΔΕΝ 2015 διοργανώνουν μια γιορτή για νέους και γονείς.

Δίκτυο συνεργατών των Θερινών ΔΕΝ

Άννη Βασιλείου, Κοινωνική Ψυχολόγος, Εμψυχώτρια (Επιστημονική Υπεύθυνη Δράσης ΔΕΝ) - Σεβάλ Οσμάν Ογλού, Ψυχολόγος - Μάκης Σπυριδόπουλος, Γυμναστής - Χριστίνα Τσιμούδη, Ψυχολόγος (μέλη του κυττάρου συντονισμού των δράσεων των ΔΕΝ), Δήμητρα Αρμούτογλου, Φιλόλογος- Φατός Αχμέτ, Εμψυχώτρια - Σερρά Αχμέτ Ογλού, Εμψυχώτρια - Φατμά Ιμπραήμκο, Ψυχολόγος - Νιχάτ Εμίν Κεχαγιά, Εκπαιδευτικός - Αϊσέ Κιρατζή, Ψυχολόγος - Σεϊλέν Εμίν Κεχαγιά, Εμψυχώτρια - Μπετούλ Σιράκ, Κοινωνική Ανθρωπολόγος (μέλη του κυττάρου εμψύχωσης της θερινής δράσης των ΔΕΝ)