Ακολουθώντας τη ροή: Κατασκην(εν)ώνουμε, το "μαζί" μας μεγαλώνουμε

Στόχος της καλοκαιρινής δράσης ήταν οι μαθητές, μαζί με την ομάδα φοιτητών, να ανακαλύψουν τη συμβίωση μέσα από την οποία η ανάληψη ρόλων και η αλληλεπίδραση όλων αυτών των νέων σε ένα φυσικό περιβάλλον γεμάτο από θετικά πρότυπα και προκλήσεις να τους δινόταν η ευκαιρία να ενισχύσουν την φιλία, την κοινωνικότητα και την συνεργασία.

Με καθοδηγητές τους φοιτητές, η οργανωμένη καθημερινότητα μιας κατασκηνωτικής εμπειρίας είναι το ιδανικό μέρος, πέρα από τα όρια του σπιτιού καθώς και της οικογένειας, να τροφοδοτήσει τους νέους με όσα εφόδια χρειάζονται, να αποκτήσουν γνώσεις και νέες δυνατότητες. Να τους απαλλάξει από φόβους, απορίες, ανησυχίες σχετικά με το μέλλον τους. Να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να έρθουν πιο κοντά στον εαυτό τους και να καταφέρουν να «εκπέμψουν» προς τα έξω, να ακουστεί η φωνή τους, τα προβλήματα που τους απασχολούν σε μεγαλύτερη εμβέλεια. Η κατασκηνωτική εμπειρία αυτή να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους και κατ επέκταση βελτίωσης της κοινωνίας μας και της υγιούς διαπολιτισμικής συνύπαρξης.

th18 diagram1th18 diagram2

 

th18 maroniaNews

Θερινά ΔΕΝ 2018 – μια σύνθεση σκηνών και συνεντεύξεων από όλες τις γωνιές δημιουργικών δραστηριοτήτων της φετινής θερινής δράσης των ΔΕΝ στη Μαρώνεια. Μετά το τέλος της κατασκήνωσης, οι νέοι της ομάδας δημοσιογραφίας δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους, η οποία παρουσιάζεται σε 7 μέρη:

Θερινά ΔΕΝ 2018 - Maronia News (1) Ομάδα Δημοσιογραφίας 1
Θερινά ΔΕΝ 2018 - Maronia News (2) Ομάδα Δημοσιογραφίας 2
Θερινά ΔΕΝ 2018 - Maronia News (3) Ομάδα Χορού
Θερινά ΔΕΝ 2018 - Maronia News (4) Ομάδα Καλλιτεχνίας
Θερινά ΔΕΝ 2018 - Maronia News (5) Ομάδα Παιχνιδιών Survivor
Θερινά ΔΕΝ 2018 - Maronia News (6) Ομάδα Φωτογραφίας
Θερινά ΔΕΝ 2018 - Maronia News (7) Παρουσίαση στους Καλεσμένους

th18 dimkat OMemps

...ποιο μέλος της ομάδας συνεργατών των ΔΕΝ εξέφρασε το κάθε συναίσθημα; Την απάντηση θ' ανακαλύψεις περνώντας πάνω απ' την κάθε λέξη στις παραάτω εικόνες!

01 perifania02 pathos03 evgnomosyni

04 enthousiasmos05 triferotita06 euforia

07 siginisi08 agaliasi09 desimo

Ομάδα συνεργατών της θερινής δράσης των ΔΕΝ: Νιχάτ Εμίν Κεχαγιά - Μάκης Σπυριδόπουλος - Δήμητρα Αρμούτογλου - Σεϊλέν Εμίν Κεχαγιά - Σεβάλ Οσμάν Ογλού - Αλεξία Πασαδάκη - Εμέλ Χατζησερήφ - Χριστίνα Τσιμούδη - Ελένη Αγγελίδου

th18 DENsyn


> o φετινός κύκλος δράσης των ΔΕΝ στα ΜΜΕ:

«Εξερευνώντας» τον χώρο του πανεπιστημίου, σε μια διαφορετική επίσκεψη και  Παιδιά από τη Θράκη “εξερευνούν” το ΑΠΘ (συνοδευτικό βίντεο) της Σ. Παπαδοπούλου (ΑΠΕ-ΜΠΕ, 1/7 2018)

Εκπαίδευση μικρών μουσουλμάνων στις κατασκηνώσεις της Μαρώνειας (video), της Μαρίας Νικολάου (ΕΡΤ, 7/8 2018)

Κομοτηνή: Μαθητές των Δημιουργικών Εργαστηρίων χτίζουν γέφυρες, της Μαρίας Νικολάου (ΕΡΤ, 9/8 2018)

Ανοίγοντας διαπολιτισμικά παράθυρα στις Πέτρινες Κατασκηνώσεις της Μαρώνειας, της Νατάσσας Βαδειάφου (Παρατηρητής της Θράκης, 21/8 2018)