Καλωσορίζοντας την άνοιξη, Δ.Ε.Ν. ταξιδεύουμε: ανοίγουμε τους ορίζοντες της δράσης των Δημιουργικών Εργαστηρίων Νέων.

anoixi13 VANitsaDENitsa


Η άνοιξη σαν μπαίνει
η αδρεναλίνη ανεβαίνει,
ένα ΒΑΝ στη ζωή των Δ.Ε.Ν. μπαίνει
και καινούριος κόσμος το μαθαίνει!

Γι αυτή τη δράση θα ταξιδεύουν τα ΔΕΝ στον τόπο κατοικίας των νέων - αξιοποιώντας ένα ΒΑΝ ως εργαλείο κοινωνικό-πολιτισμικής εμψύχωσης, δημιουργώντας χώρους δημιουργικής έκφρασης και δικτύωσης νέων στους διάφορους τόπους όπου κατοικούν. Στις γειτονιές, στις πλατείες και στα πάρκα.

Σκοποί της δράσης είναι:

  • να γεφυρώσει τη χειμερινή και θερινή δράση του ΔΕΝ, ενθαρρύνοντας μικρούς και μεγάλου να βγούμε από το στενό εσωτερικό χώρο και την μικρή ομάδα σε ανοιχτό χώρο και τη συνύπαρξη σε ευρύτερη παρέα νέων,
  • να δώσει την ευκαιρία σε νέους που έχουν συμμετάσχει σε δράσεις παλιότερα κι έχουν μεγαλώσει σήμερα να ανανεώσουν τη σχέση τους με τα ΔΕΝ,
  • να δώσει μια γεύση ΔΕΝ σε νέους πολλών διαφορετικών περιοχών του Ν. Ξάνθης και Ροδόπης, και
  • να χτίσει ένα διαφορετικό "δίκτυο νέων ΔΕΝ" μέσω ενός κοινού εκφραστικού δημιουργικού έργου που θα χτίζεται καθώς συναντά όλο και περισσότερους νέους.

Η δράση θα έχει διάρκεια 4 εβδομάδες - από 15/5 έως 9/6 - και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των ταξιδιών θα διαμορφώνεται καθώς πορευόμαστε, ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας πεδίου που θα εξελίσσεται συγχρόνως. Ελάτε μαζί μας στην ανοιξιάτικη περιπέτεια. Αν δεν μας συναντήσετε στο δρόμο σας, μπορείτε να μας συναντάτε εδώ στους διαδικτυακούς ΔΕΝτόπους!

~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~

anoixi13 nitsaDENitsa

Μια φορά κι έναν καιρό στα ΔΕΝ γεννήθηκε η Νίτσα ΔΕΝίτσα. Γεμάτοι χαρά, οι γονείς της - γνωστές φιγούρες της Παραμυθομουρμούρας - οργάνωσαν μεγάλο γλέντι. Κι οι φίλοι τους ΔΕΝίτες και ΔΕΝίτισσες μαγείρεψαν του κόσμου τα καλούδια για να μοιραστούν τη χαρά και να καλωσορίσουν τη μικρή Νίτσα ΔΕΝίτσα στον κόσμο της δημιουργικότητας. Στο γλέντι παραβρέθηκαν κι όλες οι νεράιδες του Νέστου για να της ευχηθούν για τη ζωή της.

 

"Να 'χεις ενδιαφέροντα εμπόδια" είπε η πρώτη, σοφότερη. "Να δυναμώσεις μέσα από δοκιμασίες".

"Να εξερευνάς τον κόσμο, δίνοντας προσοχή σε κάθε τι μικρό που γνωρίζεις. Να ανακαλύπτεις συνδέσεις, ακόμα κι εκεί που δεν τις περιμένεις", ευχήθηκε η δεύτερη μ' ένα φτερούγισμα των φτερών της.

"Να ακολουθήσεις το μονοπάτι της καρδιάς σου", ψιθύρισε η τρίτη, κι αντί να προσθέσει άλλα λόγια, της χαμογέλασε πλατιά.

Πέρασαν τα χρόνια...


                        Η Νίτσα ΔΕΝίτσα μεγαλώνει και παραμυθο-ιστορίες σκαρώνει…

anoixi13 VANitsaDENitsa topio

Το όνομά μου είναι Νίτσα ΔΕΝίτσα
και παίρνω τη βαλίτσα.

Είμαι 10 χρονών κουκλάκι
και θέλω να μάθω ιστορίες για τη Θράκη.

Επιβιβάζομαι στο ΒΑΝ... και όπου με παν'.

Έλα να με βοηθήσεις,
παραμύθι να δημιουργήσεις.

Καινούρια μέρη να εξερευνήσουμε
και τις εμπειρίες μας να εξιστορήσουμε!