... τα τέσσερα Δ περιφέρονται και συναισθήματα μουσικο-θεατρεύονται

2015-01-31 selero

 

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ήταν ένας άνθρωπος που χρειαζόταν να γλεντάει. Ήταν αγανακτισμένος και οργισμένος και ήθελε να ουρλιάξει. Δεν ήθελε να υποφέρει άλλο, και ήθελε να βρει κάτι για να απολαμβάνει. Δεν ήθελε άλλο να λυπάται και ήθελε να αγκαλιάσει ένα λουλούδι για να χαρεί και να του φύγει ο θυμός. Χρειαζόταν αγάπη και πάθος. Ήθελε να γίνει ακροβάτης. Έπρεπε να έχει αγάπη και να μην εκνευρίζεται όταν πέφτει και πονάει. Τρελαινόταν μ' αυτό γιατί το λαχταρούσε πολύ. Το ποθούσε τόσο πολύ να πραγματοποιηθεί το όνειρό του που έκανε τα πάντα για να κερδίσει το θαυμασμό και το σεβασμό του κόσμου.

2015-01-31_selero_01
2015-01-31_selero_02
2015-01-31_selero_03
2015-01-31_selero_04
2015-01-31_selero_05
2015-01-31_selero_06
2015-01-31_selero_07
2015-01-31_selero_08
2015-01-31_selero_09
2015-01-31_selero_10
2015-01-31_selero_11
01/11 
start stop bwd fwd

φωτογραφική αφήγηση της δράσης

2015-01-31 seleroBKΌταν βιώνεις δύσκολα συναισθήματα -αγανάκτηση κι οργή- πολλές φορές θέλεις να ουρλιάξεις. Πόσο ανάγκη έχεις να γλεντήσεις... Τον Ιανουάριο του 2015 οι έφηβοι του ΚΕΣΠΕΜ Σελέρου καλωσόρισαν τη νέα χρονιά με μία “μουσικο-θεατρική" δράση εμψύχωσης.” Έχτισαν μία ιστορία που μετατρέπει τον άνθρωπο που υποφέρει σ' έναν άνθρωπο που αποκτά αγάπη και πάθος για τις επιθυμίες του. Εμψυχωτές και νέοι έστησαν ένα γλέντι με μουσικά όργανα και χορό, μετουσιώνοντας το ουρλιαχτό σε φωνή που τραγουδά, και τη μοναξιά σε παρέα που κινείται με ρυθμό! Γλεντήστε μαζί τους! (με κλικ στη φωτό δεξιά)

ΔΕΝ συνθέτουμε τις ματιές μας!

“Αν και ο καιρός θέλησε να βάλει τα μαύρα του, δεν πτοηθήκαμε καθόλου. Πριν καν ξεκινήσουμε μπορούσες να διακρίνεις τα βλέμματα αμηχανίας των νέων. Η προσπάθεια να τους μιλήσουμε και να τους εξηγήσουμε ποιοι είμαστε και τι θα κάνουμε ακριβώς, έσπασε λίγο τον πάγο αλλά όχι αρκετά. Αναμενόμενο, αφού πρόκειται για εφήβους και οι έφηβοι πράττουν...δεν μιλάνε. Οι γωνιές ήταν στημένες από νωρίς και τραβούσε την προσοχή των παιδιών μπαίνοντας στην αίθουσα. Ο αρχικός δισταγμός των νέων - όμως δεν κράτησε για πολύ καθώς η πρώτη πεντάδα έκανε την έναρξη με πολλά χαμόγελα κ αρκετή αμηχανία. Αυτό ήταν όλο...από εκεί και πέρα περίμεναν στην ουρά για να έρθει η σειρά τους. Μέσα σε λίγα λεπτά από την ώρα που ξεκίνησαν να περνούν από τις γωνιές είχαν ήδη μεταμορφωθεί και μεταμφιεστεί. Το κάθε παιδί περίμενε με αγωνία το συναίσθημα του - εισιτήριο και έναυσμα της φαντασίας του για την επόμενη στάση. Όλα κύλησαν πολύ ομαλά και οι γωνιές γίνανε στάση φωτογραφιών και πολλών selfie! Η επιτυχία μιας τέτοιας δράσης δεν έγκειται στο πόσο συμμετέχουν κάποιοι νέοι αλλά στο πόσο χαμογελαστοί γίνονται στην πορεία, πόσο ξεκουμπώνουν το πουκάμισο της ντροπής και της αμηχανίας τους και στο πόσο διαφορετικοί φεύγουν, ακόμα και αν η βροχή τους κάνει μούσκεμα. Στο τέλος υπέγραψαν όλοι στο μεγάλο βιβλίο, χορέψαμε, τραγουδήσαμε όλοι μαζί – μικροί και μεγάλοι - και αποχαιρετιστήκαμε κουβαλώντας ένα μεγάλο δώρο.”

- η ματιά του κυττάρου εμψύχωσης της δράσης: Δήμητρα Αρμούτογλου, Νιχάτ Εμίν Κεχαγιά, Ελένη Αγγελίδου, Σεϊλέν Εμίν Κεχαγιά, Χριστίνα Τσιμούδη, Φατός Αχμέτ, Μάκης Σπυριδόπουλος (μέλη του δικτύου συνεργατών των ΔΕΝ)

“Πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσουμε εκ μέρους των παιδιών για την γιορτή που πραγματοποιήσατε στο ΚΕΣΠΕΜ Σελέρου. Ήταν μία πρωτότυπη γιορτή για εμάς. Η γιορτή έγινε σε μία περίοδο που χρειαζόταν το ΚΕΣΠΕΜ Σελέρου λίγο κλίμα γιορτής. Ύστερα από συνεχή διάβασμα και μαθήματα στο χώρο. Τα παιδιά είχαν συνηθίσει να γίνονται κατά διαστήματα τέτοιες εκδηλώσεις. Προσωπικά μας άρεσε που βρέθηκαν όλα τα παιδιά του Γυμνασίου μαζί. Χαρήκαμε που παρευρέθηκαν όλοι οι μαθητές που έρχονται καθημερινά και στα μαθήματα. Το ότι είχανε μάθημα πριν την γιορτή έφυγαν και ξαναήρθαν μας επιβεβαιώνει ότι είχαν ανάγκη από ψυχαγωγία. Η ατμόσφαιρα στην αρχή ήταν λίγο συγκρατημένη στην πορεία όμως λύθηκαν όλα τα παιδιά και χαρήκαμε την γιορτή. Ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να δούμε και άλλες δεξιότητες των παιδιών πέρα από τις διδακτικές.”

- η ματιά του διοικητικού προσωπικού του ΚΕΣΠΕΜ Σελέρου