... τα 4Δ περιφέρονται, μαμάδες & παιδιά μπερδεύονται

20150521exi_01
20150521exi_02
20150521exi_03
20150521exi_04
20150521exi_05
20150521exi_06
20150521exi_07
1/7 
start stop bwd fwd

φωτογραφική αφήγηση της δράσης

Μητέρα και παιδί μια σχέση μαγική!
Καθημερινές, μικρές στιγμές,
Φτιάχνουν σχέσεις δυνατές!
Μαζί προχωρούν στο ταξίδι της ζωής,
για να ανακαλύψουν μέσα από τα ματιά της,
το εαυτό τους.
Τους τραγουδά…
Σε ξέρω! Γιατί μου μιλάς για αυτά που νιώθεις!
Μου μιλάς για αυτά που νιώθεις,
γιατί ξέρεις πώς σε αγαπώ ότι και αν πεις!

ΔΕΝ συνθέτουμε τις ματιές μας!

Η σχέση των ΔΕΝ με το ΚΕΣΠΕΜ Εχίνου ξεκίνησε το 2007. Καταβάλαμε προσπάθειες ώστε να καταλάβουμε και να γνωρίσουμε τον τόπο. Έχοντας την εμπειρία, κατανοούμε καλύτερα σήμερα πως για να γνωρίσεις έναν τόπο χρειάζεται ο τόπος αυτός να σου ανοίξει τις πύλες και την καρδιά του να σε δεχτεί.

Φέτος, καταφέραμε να συνδιαμορφώσουμε με τους συνεργάτες μας του ΚΕΣΠΕΜ μια πολύπλευρη δράση - μια σειρά συναντήσεων για μητέρες που σήμερα ολοκληρώθηκε με μια δράση εμψύχωσης για μητέρες και παιδιά. Νιώθουμε χαρά που -μέσα σε μια αρχικά δύσκολη ατμόσφαιρα στεναχώριας κι απογοήτευσης- βρήκαμε τελικά τη μορφή δράσης που ταίριαζε και μπόρεσε ο κόσμος του ΚΕΣΠΕΜ να αγκαλιάσει.

Με τις μητέρες που συμμετείχαν στην ομάδα καταφέραμε να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης που έγινε φανερή από την πρώτη στιγμή σήμερα. Είχαν ένα διαφορετικό αέρα και μια σιγουριά. Ήταν φανερό ότι γνώριζαν τον χώρο και βρήκαν τη θέση τους αμέσως. Όταν ξεκινήσαμε, η συμβολή των μητέρων που συμμετείχαν στην ομάδα ήταν μεγάλη - έγιναν βοηθοί εμψυχωτές για όλους τους συμμετέχοντες. Πιστεύουμε ότι αυτό ακριβώς είναι προχώρημα, το να δίνεις σε κάποιον τη δυνατότητα να αποκτήσει κίνητρο ώστε να παρακινεί και τους υπόλοιπους.

Αν και στην αρχή διακρίναμε ένα δισταγμό αυτό ξεπεράστηκε πολύ εύκολα αφού η δραστηριότητα που κάναμε άρεσε πολύ στις μητέρες και στα παιδιά όπως επίσης και σε εμάς. Είχαμε ένα πολύ ποιοτικό και πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα, και οι μητέρες και τα παιδιά συνεργάστηκαν και φάνηκε να διασκεδάζουν με την δραστηριότητα. Όλοι μαζί -μέσα απ' τις βιωματικές ασκήσεις του εργαστηρίου- καταφέραμε να δώσουμε και να πάρουμε μια γεύση για τη σημασία που έχουν οι μητέρες στις ζωές των παιδιών και της εκτίμησης που έχουν τα παιδιά προς τις ίδιες. Αναδύθηκε η ενημερότητα πως -δίπλα στην εκπαίδευση που είναι σημαντική στη ζωή των παιδιών- η μεταξύ τους σχέση είναι αυτή που θα βοηθήσει τα παιδιά και θα τα ετοιμάσει για ένα καλύτερο αύριο.

Κλείνοντας τη δράση, όλοι οι εμπλεκόμενοι -εμψυχωτές, διοικητικό προσωπικό, γονείς και παιδιά- αποχαιρετιστήκαμε με μια αγκαλιά, δίνοντας ραντεβού στις γιορτές κλεισίματος και μετέπειτα στα θερινά.

- η ματιά του κυττάρου εμψύχωσης της δράσης: Μπετούλ Σιράκ, Σερρά Αχμέτ Ογλού, Σεβάλ Οσμάν Ογλού, Μάκης Σπυριδόπουλος, Αλεξία Πασαδάκη (μέλη του δικτύου συνεργατών των ΔΕΝ)