Κάνοντας μια παύση αναστοχασμού, αναρωτηθήκαμε, αφουγκραστήκαμε, μοιραστήκαμε, τις διαφορετικές μας ματιές καθώς συνδιαμορφώνουν ΔΕΝτοπία (ομάδες) στους ΔΕΝτόπους στον φετινό κύκλο της δράσης.

... αφηγούμαστε με εικόνα ...

1poreia
2poreia
3poreia
4porea
1/4 
start stop bwd fwd

... αφηγιούμαστε με λόγια ...

Συνδιαμορφώνοντας τη δράση με παιδιά και προέφηβους στους ΔΕΝτόπους, ανακαλύπτουμε ότι κάποια πράγματα δεν είναι δεδομένα, καθώς και νέες δεξιότητες που έχουμε αποκτήσει. Ευχαριστιόμαστε όταν είμαστε μαζί με τα παιδιά και την επαφή μεταξύ μας την ώρα της δημιουργικής δραστηριότητας, καθώς και την πορεία, την εξέλιξη και το προχώρημα των ομάδων. Δυσκολευόμαστε όπου ο αριθμός μελών των ομάδων είναι πολύ μικρός ή μεγάλος, στην έκφραση των παιδιών στα Ελληνικά, και στη διαδρομή μεταξύ ΔΕΝτόπων. Μαθαίνουμε να εκτιμάμε αυτά που θεωρούμε αυτονόητα και να διαχειριζόμαστε την εμπειρία μας με τέτοιο τρόπο που μας κάνει να νιώθουμε σιγουριά σε μεγάλα ανοίγματα σε πιο δημόσιους χώρους.

Συνδιαμορφώνοντας τη δράση με έφηβους στους ΔΕΝτόπους, ανακαλύπτουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Ευχαριστιόμαστε την αποδοχή των νέων και την ένταξή μας σε κομμάτια της ζωής τους. Δυσκολευόμαστε μην βγούμε άθελά μας από το δρόμο δίχως να έχουμε δει όλες τις πινακίδες. Μαθαίνουμε να οδηγούμε με περισσότερη ασφάλεια.

Συνδιαμορφώνοντας τη δράση με φοιτητές και νέους ενήλικες στους ΔΕΝτόπους, ανακαλύπτουμε την πολυπλοκότητα των ομάδων, που έχει σαν συνέπεια να λειτουργεί η κάθε ομάδα με διαφορετικό τρόπο. Το πιο βασικό εργαλείο είναι η ευελιξία, η προσαρμοστικότητα. Ευχαριστιόμαστε την αμεσότητα στην επικοινωνία με τους νέους ενήλικες, τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί βήμα-βήμα, και τα πρότζεκτ που σχεδιάζουμε. Δυσκολευόμαστε να βγούμε απ' το καλούπι ομάδων μικρότερων ηλικιών. Επίσης μας δυσκολεύει η ανατροπή και η αναπροσαρμογή στον προγραμματισμό. Μαθαίνουμε να αλλάζουμε, να αναγνωρίζουμε τα βαθύτερα “θέλω” και τις ανάγκες των νέων ενηλίκων και να εμπιστευόμαστε τη συμμετοχή και δέσμευσή τους.

Συνδιαμορφώνοντας τη δράση με γονείς και ενήλικες στους ΔΕΝτόπους, ανακαλύπτουμε τις ανάγκες του κάθε τόπου, του κάθε ατόμου, τους διαφορετικούς ρόλους και προετοιμαζόμαστε ανάλογα. Ευχαριστιόμαστε τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ μας και την ανταπόκριση τον γονέων σε αυτό το σημαντικό έργο που θέλουμε να παράγουμε παρόλο που είναι κάτι καινούργιο. Δυσκολευόμαστε μερικές φορές στο κομμάτι της γλώσσας - στη σωστή μεταφορά του νοήματος εννοιών στη μητρική γλώσσα των μελών των ομάδων, ώστε να είναι κατανοητά. Μαθαίνουμε από τις ανησυχίες και τα βιώματα των μελών των ομάδων και δομούμε τις συναντήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μαθαίνουν κι εκείνοι από εμάς.