Ακολουώντας τη Ροή: Θερινά ΔΕΝ 2013

~~~ 17 Ιουνίου - 14 Ιουλίου ~~~

therina13fyl

Δείτε το φυλλάδιο της δράσης!

... λίγα λόγια για το σκεπτικό των Θερινών ΔΕΝ 2013

Στη νέα φάση του προγράμματος 2010-2013 ένας απ' τους σκοπούς της δράσης των ΔΕΝ είναι να προσφέρει στους νέους την ευκαιρία να βρεθούν πιο κοντά στην φύση, αξιοποιώντας δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο το καλοκαίρι. Μια τέτοια δυνατότητα προσφέρει ο ευρύτερος χώρος του Νέστου - στη Γαλάνης, Ν. Ξάνθης - καθώς και ο φυσικός τόπος διακοπών και διαμονής των νέων στους Ν. Ξάνθης &  Ροδόπης. Οι δραστηριότητες που αναπτύσσουμε με τις ομάδες νέων οργανώνονται σε εργαστήρια, γύρω από τη γνωριμία με μία σειρά τεχνικών μέσων (βίντεο, φωτογραφία), την εξάσκηση σε επεξεργασία ερεθισμάτων μέσω της ζωγραφικής, του θεατρικού παιχνιδιού, της μουσικής με αυτοσχέδια όργανα, της αφήγησης και του παραμυθιού, το φυσικό περιβάλλον, το ποτάμι και τα αλληλένδετα οικοσυστήματα τους, την ανάπτυξη δεξιοτήτων (κατασκευές, φυσικά γλυπτά, γνωριμία με το ποτάμι), και την ανάπτυξη ατομικής δημιουργικής έκφρασης, συνεργασίας και διαπολιτισμικής συνύπαρξης.

ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ, ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

> ΕΛΑΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!
Οι ημερήσιες κατασκηνώσεις διοργανώνονται στο Νέστο, προσφέροντας έναν χώρο γνωριμίας και ανάπτυξης από κοινού δραστηριότητας στη φύση - σε νέους όλων των ηλικιών, κι απ' όλο το κοινωνικό πεδίο που πλαισιώνει τη δράση των ΔΕΝ.

> ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!
Η θερινή δράση των ΔΕΝ θα ταξιδέψει! Με αφετηρία το Νέστο, το ΒΑΝ των ΔΕΝ θα επισκέπτεται χωριά των Ν. Ξάνθης & Ροδόπης προσκαλώντας νέους και γονείς να συμμετέχουν σε μία ξεχωριστή δράση εμψύχωσης.