Ο φετινός -6μηνος- κύκλος των ΔΕΝ (Νοέμβριος 2015 - Απρίλιος 2016) ονομάστηκε "νέοι ορίζοντες", και με καλό λόγο! Τα μέλη του δικτύου συνεργατών των ΔΕΝ καλέστηκαν να αναλάβουν την ευθύνη της δράσης σε περισσότερους τομείς, όπως στον συντονισμό και τη διοικητική στήριξη της δράσης - αξιοποιώντας τη δική μου εποπτική ματιά όποτε, κι όσο, την έκριναν χρήσιμη. Χτίζοντας πάνω στην εκπαίδευση που είχαν λάβει στα χρόνια της επιστημονικής μου ευθύνης (2002-2016) -και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση των τελευταίων τριών χρόνων σε δεξιότητες συντονισμού των διαφοροποιημένων δράσεων των ΔΕΝ- ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα που τους απεύθυνα. Κι αυτό, παρά τη αποσταθεροποίηση που έφερνε στην ομάδα ως προς τον μέχρι τότε τρόπο που ασκούσα το ρόλο μου στη δράση. Σ΄ αυτούς τους έξι μήνες -καθώς αναλάμβαναν με ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τη νέα αυτή ευθύνη- μου δόθηκε μια ευκαιρία που σπάνια έχουν άνθρωποι στο ρόλο μου. Η δυνατότητα να παραδώσω ενεργά την εξέλιξη της δράσης των ΔΕΝ στην ίδια τη τοπική κοινωνία - μέσω των εμψυχωτών της, στους νέους και τους γονείς τους, στις οικογένειές και στις  διαφορετικές τους τοπικές κοινότητες. Η φροντίδα των σπόρων που καρποφόρησαν αυτούς τους νέους ορίζοντες ήταν για μένα το πιο πλούσιο ταξίδι στην κοινωνικό-πολιτισμική εμψύχωση που έχω βιώσει, ένα ταξίδι στον κόσμο του ανήκειν και της δημιουργικής διαπολιτισμικής συνύπαρξης.

- Άννη Βασιλείου (επιστημονικά υπεύθυνη ΔΕΝ)

2015-2016 DENsyn maties

 

 

 

ΣΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΚΥΚΛΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΝ, στις ομάδες εμψύχωσης νέων στους ΔΕΝτόπους στα ΚΕΣΠΕΜ Κομοτηνής και Ξάνθης συμμετείχαν 120 παιδιά, προέφηβοι, έφηβοι και γονείς - ενώ στις διαφοροποιημένες δράσεις των ΔΕΝ συμμετείχαν 268 νέοι και 201 ενήλικες.

 

 

 

< ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις ξεχωριστές ματιές αποτίμησης των μελών του δικτύου συνεργατών των ΔΕΝ για τις διαφοροποιημένες δράσεις του φετινού κύκλου. (κλικ στην εικόνα αριστερά!)

 

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ το πλούσιο υλικό της κάθε ξεχωριστής δράσης:

- Ομάδες παδιών στους ΔΕΝτόπους Κομοτηνής & Ξάνθης

- Χτίζουμε μαζί το αύριο στα Παιδικά Χωριά SOS Θράκης

- Ταξιδεύοντας...ανοίγουμε νέους ορίζοντες!

- Ανοίγοντας πόρτες & φτερά στην εκπαιδευτική κοινότητα